Kleine Valk. Groot Genot!

door QualityTimes
De Kleine Valk Amsterdam

We zijn in Amsterdam, deze keer voor een dagje weg met mijn vader. Hij is namelijk een tijdje geleden jarig geweest en dat wilde ik vieren met een Quality Time in Amsterdam.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Op het programma staat een bezoek aan de Heineken Experience én gaan we de grachten op met de boot. Aangekomen in hartje Amsterdam is het een kwestie van voorbereiden! Een goede voorbereiding is het halve werk en met deze instelling zijn we eerst gaan lunchen.

We kwamen al snel uit bij de Kleine Valk, een naar mijn mening rustige omgeving waarbij je met elkaar kunt genieten van een mooi uitzicht. Een groot voordeel aan De Kleine Valk is dat het op een steenworp afstand zit van diverse attracties en monumenten.

Menukeuze: Panini kip pesto / Zoete aardappel frietjes / Uitsmijter ham kaas

De Kleine Valk Restaurant

Beoordeling

De Kleine Valk staat bekend om haar favoriete Hollandse lekkernijen tijdens de lunch. Ik heb me laten vertellen dat er ieder seizoen een nieuwe menukaart wordt overhandigd.

Eten: De lunch was goed verzorgd! Mijn broodje werd geserveerd met een pikant sausje en in combinatie met de pesto op mijn panini hoef ik u niet te vertellen dat het water uit mijn mond liep!

Ook mijn vader vond de uitsmijter lekker en waren de zoete aardappel frietjes ook genieten.

Service: Weinig op aan te merken. In het begin hebben we wel een tijdje moeten wachten, omdat werd gedacht dat wij al besteld hadden. Verder was er niks aan te merken op de service en kwamen ze regelmatig vragen of alles naar wens was.

Prijs: Voor deze menukeuze waren we in totaal €28,60 kwijt voor 2 personen inclusief een frisje voor ieder. Voor een uitstekende locatie in het centrum van Amsterdam (De Pijp) dichtbij de attracties, is dat een mooie prijs!

De Kleine Valk krijgt dan ook een 7.

Panini Kip Pesto met op de achtergrond zoete aardappel frietjes

Parkeren

Het hangt er natuurlijk altijd van af hoeveel tijd je hebt. Zelf ben ik samen met mijn vader een dagje naar Amsterdam gegaan en hadden we de gehele dag uitgetrokken om de stad in te gaan en leuke dingen te doen.

Zo hebben wij een plekje gevonden waar we GRATIS konden parkeren! In Amstelveen vlakbij bushalte: Oranjebaan hebben we geparkeerd in de straat van ‘De Parelvisserslaan’. Vanaf hier is het een minuutje of 10 lopen naar de eerder genoemde bushalte. Mooi moment om de benen even te strekken!

Vanaf Oranjebaan is het circa 30 minuten met het openbaar vervoer om bij De Kleine Valk te komen te komen. De ov-reis (enkeltje) bedroeg €1,96.

Direct navigeren naar De Kleine Valk

Ik durf om eerlijk te zijn niet te zeggen of je daar überhaupt in de buurt kan parkeren. Het lijkt me niet heel handig, maaaar… mocht je toch direct willen navigeren naar De Kleine Valk, dan vindt je hieronder de omschrijving!

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter